U našoj školi, od 7-10. maja održana je majstorska radionica koju je vodila profesorica Carole Simons iz Belgije

Carol je drugačijim pristupom i jedinstvenim metodama održala individualne časove za naših 15 učenika sa odsjeka za solo pjevanje.
U fokusu četverodnevne radionice, između ostalog, bilo je usavršavanje tehnika solo pjevanja, gde je profesorica Simons posebno naglasila važnost autentičnosti u izvođenju.
Profesorica Simons insistirala je na tome da učenici nauče kako da slušaju sebe “van svog tijela”, tj. da budu svjesni sopstvenog zvuka i načina na koji on rezonuje u prostoru. Ovaj pristup omogućava svakom učeniku da pronađe i njeguje sopstveni, jedinstven glas.
Veliki dio radionice bio je posvećen i tehnici pravilnog držanja tokom pjevanja, što je ključno za optimalno izvođenje i zdravlje pevača. Profesorica je kroz različite vježbe radila na jačanju dijafragme i poboljšanju tehnike disanja.
Atmosfera zajedništva koja se stvorila tokom ove radionice bila je posebna. Učenici su imali priliku ne samo da aktivno učestvuju u radionici, već i da budu prisutni dok njihove kolege rade, slušaju i uče. Ovakav način učenja pomaže u razvoju kritičkog mišljenja i dubljeg razumijevanja muzičkih interpretacija, što je neophodno za sve koji teže da postanu vrhunski umjetnici.
Zahvljujemo se prof. Simons na održanoj majstorskoj radionici.