Stručni seminar profesorice Mile Lacković

Jedna od tema koja uvijek izaziva interesovanje kod nastavnika, bez obzira na njihovo radno iskustvo, prezentovana je u Umjetničkoj školi za muziku i balet “Vasa Pavić” tokom osmočasovnog seminara.

Vođena zapaženim dugogodišnjim pedagoškim iskustvom, o kojem svjedoče nagrade njenih učenika na prestižnim svjetskim takmičenjima, profesorica iz Beograda, Mila Lacković održala je stručni seminar za nastavnike na temu „Dobre i loše strane učešća na takmičenjima kod djece sa izrazitim muzičkim sposobnostima“.

Zbog velike zainteresovanosti za seminar profesorice koja ima zapaženu biografiju, seminar iz  Kataloga Centra za stručno obrazovanje, održan je tokom dva dana, 05. i 06. maja.

Mila Lacković bila ja angažovana kao profesor klavira u Muzičkoj školi „Kosta Manojlović“, kojom je i upravljala sa pozicije direktora, i kao Viši stručni saradnik na Muzičkoj akademiji u Istočnom Sarajevu. Dobitnik je nagrade za izuzetna pedagoška dostignuća na takmičenju „Sergej Rahmanjinov“ u Novgorodu. Rukovodila je mnogim projektima i oragnizacijama poput Evropske konferencije za visoke sposobnosti Srbije, Zajednice muzičkih i baletskih škola Srbije, a bila je i član značajnih komisija i asocijacija. Kao koautor, učestvovala je u izradi nekoliko udžbenika za predmet Muzička kultura u Srbiji.