Prva nagrada za Nevzada Demirovića na takmičenju „Zvezdane staze“ u Kragujevcu 31.03.-02.04.2011.

Na sedmom internacionalnom takmičenju harmonike “Zvezdane staze” koje se održalo od 31.03 do 02.04 2011 u Kragujevcu Nevzad Demirović, učenik trećeg razreda srednje muzičke škole u klasi profesorice Irene Merdović, osvojio je prvu nagradu u IV kategoriji. Takmičenje je okupilo je preko 100 učesnika iz nižih i viših muzičkih škola iz Srbije, Crne Gore, Slovenije, Makedonije, Hrvatske i Bugarske koji su bili podijeljeni u pet starosnih kategorija od 9 do 19 godina.

Članovi žirija bili su poznati pedagozi i izvođači na harmonici: Vojin Vasović (Filum, Srbija), Radomir Tomić (Filum, Srbija), Denis Modrusan (Univerzitet u Puli), Primož Parovel (Muzička akademija, Ljubljana), Marijo Pjetrodarki (Koncertni umjetnik Rim, Italija), Semjon Smeljkov (Ruska akademija za muziku Gnjesin, Rusija).

Demirović Nevzad rođen je 03.03 1994. godine u Novom Pazaru gdje je završio osnovnu muzičku školu . Srednje obrazovanje nastavio je u muzičkoj školi “Vasa Pavić ” u Podgorici u klasi profesorice Irene Merdovic .Kao najbolji učenik srednje muyi;ke škole na odsjeku harmonike nastupao je na brojnim koncertima i takmičenjima na kojima je osvojio značajne nagrade među kojima:

  • Prva nagrada na Međunarodnom Takmičenju „Zvezdane staze“ u Kragujevcu 2010. godine.
  • Laureat Međunarodnog Takmičenja u Sarajevu 2010. godine.
  • Specijalna nagrada na Muzičkom Fesivalu Mladih Crne Gore u Podgorici 2010. godine.
  • Prva nagrada na Međunarodnom Takmičenju u Smederevu 2010. godine.
  • Prva nagrada na takmičenju „Zvezdane staze“u Kragujevcu 2011. godine.