19.03.2011. Koncert šansona filma i mjuzikla

U saradnji sa Francuskim Kulturnim Centrom mladi solisti Umjetničke škole za muziku i balet „Vasa Pavić“ pripremili su koncert posvećen pjesmama iz francuskih filmova i mjuzikla. Inicijativa za ovakav program potekla je od direktora Francuskog Kulturnog Centra gospodina Žeroma Kela (Jerome Kelle). On je predložio listu naslova od kojih je Mira Popović, pomoćnica direktora škole, zajedno sa učenicima, koje je odabrala da učestvuju u ovom projektu, izabrala pjesme koje su izvedene na koncertu. Počev od legendarne pjesme „Uvelo lišće“ iz poslijeratnih godina Pariza koju je izvodio proslavljeni Iv Montan, koju na koncertu je pjevala Milica Vujadinović uz pratnju Nataše Jovović i Jovane Jokić te ostaih solista okupljenih u kamerni horski sastav pod upravom Mire Popović, do ode „Ljepotica“, posvećene božanskoj Esmeraldi, po djelu „Bogorodična crkva u Parizu“ Viktora Igoa koja je doživjela ogroman uspjeh u velikoj areni „Bersija“ u Parizu. Na koncertu su je pjevali Luka Đurđević, Nemanja Petrović i Lazar Lazarević. Izvedene su još pjesme „Kovitlac života“ koju je pjevala slavna Žana Moro u kultnom filmu „Žil i Džim“ Fransoa Trifoa, a na koncertu je izvela Tamara Bakoč, zatim „Pjesme bliznakinja“ koju su u filmu „Gospođice iz „Rošfora“ Zaka Demija izvele Katrin Danev i njena sestra Fransoaz Dorleak a na koncertu su ovu pjesmu izvele Dragana Rakčević i Jovana Jokić.Takođe su izvedene i pjesme „Šervudski kišobrani“ iz još jednog filma Žaka Demija istog naslova u izvođenju glavne glumice Katrin Danev, koju je na koncertu pjevala Anđela Jovićević i pjesma „I jedni i drugi „ iz filma „Jedni protiv drugih“ Kolda Leluša u interpretaciji Fabijan Tibo koju je na koncertu otpjevala Iva Kostić u pratnji svih ostalih solista.

Jedanaest solista koji su nastupili kao solisti u duetu i u triju pjevali su svi zajedno u horskoj postavci čuveno šaputanje „Šabadabada“ iz filma „Jedan čovjek i jedna žena“ Kloda Leluša.

Nakon ovog „filmskog“ dijela izvedene su pjesme iz mjuzikla „Starmanija“. Pjesmu „Svijet je Stone“ izvela je Monika Knezović dok je pjesmu „Jedan dječak drugačiji od drugih“ pjevala Milena Janković.

Učenike je pratio bend sastavljen od nastavnika: Milorad Šule Jovović, klavir, Milutin Peruničić, električna gitara, saradnika Aleksandra Bogdanovića, bas gitara i učenika Slaven Ljujić, bubnjevi.

Vizuelne efekte, odnosno inserte iz filmova i mjuzikla koji su pratili izvođenje pjesama na koncertu, osmislili su studenti Fakulteta dramskih umjetnosti sa Cetinja: Vuk Marković, Ivan Saletić, Srđan Stanovjević, Milena Jovanović, Senad Šahmanović, Gojko Berkuljan i Milutin Darić pod vodstvom Marije Perović, šefice studijskog programa za film.