19.03. 2010. Frankofoni koncert

U saradnji sa Francuskim kulturnim Centrom, Umjetnička škola za muziku i balet „Vasa Pavić“ upriličila je Frankofoni koncert. Koncert je bio posvećen francuskoj pjesmi. U prvom dijelu koncerta nastupili su orkestar škole i solistkinje Anđela Jovićević i Iva Kostić, koje su uz pratnju orkestra pod upravom profesorice Irene Vuković izvele arije i duete iz najpoznatijih opera francuskih autora (G.Bize –„Karmen“ i L Delib-„Lakme“) kao i solo pjesme uz klavirsku pratnju Marije Vujanović. U pauzi njihovih nastupa svirali su Eden Sekulović, violončelo, Jovana Bogojević, flauta, i Lejla Hot, flauta.

U drugom dijelu koncerta mješoviti hor, solisti i muzička grupa srednje muzičke škole izveli su neke od najpoznatijih popularnih francuskih pjesama u aranžmanima mladog francuskog muzičara Brice Baillon koji je bio i  gost – dirigent na ovom koncertu.

Ovaj projekat je pripreman šest nedjelja. Francuski Kulturni Centar je obezbijedio pomoć direktora Jerome Kell, i njegove asistentkinje Vasiljke Rajković te lektora Anguelos Seimanidis i Florent Guglielmetti i  profesora francuskog jezika Olivier Pineau koji su sa učenicima radili radionice izgovora tekstova pjesama na francuskom jeziku (Ateliers de prononciation), a nakon što je Brice Baillon poslao aranžmane tih pjesama, Zoja Đurović, dirigent hora i Mira Popović, pomoćnica direktora,  započele su rad sa horom.

U isto vrijeme Milorad Jovović i Filip Gavranović su pripremili aranžmane za školski bend (Vjera Nikolić, klavir, Filip Gavranović, gitara, Andrej Sedlak, kontrabas i Slaven Ljujić, bubnjevi) a Vjera Nikolić, je pripremala soliste (Iva Kostić, Monika Knezović, Lazar Lazarević).