08.04.2011. Koncertno izvođenje mjuzikla Norina barka (Nora’s ark)

U saradnji sa nevladinim udruženjem Jazz Art iz Podgorice, Umjetnička škola za muziku i balet „Vasa Pavić“ bila je jedan od nosilaca centralnog projekta ovogodišnje manifestacije Mjesec poštovanja džeza u Crnoj Gori (Jazz appreciation month)-izvođenje mjuzikla „Norina barka“ američkog kompozitora Eli Jamina (Eli Yamin). Nakon duge prepiske i dogovora o izvođenju ovog mjuzikla u Crnoj Gori, Maja Popović, predsjednica udruženja Jazz Art je ugovorila sa direktorom škole Ilijom Dapčević saradnju. Direktor škole Ilija Dapčević je predložio da dječiji hor iz osnovne muzičke škole pripremi Irena Vuković, koja inače predaje hor u ovoj školi a da soliste iz srednje muzičke škole za izvođenje svojih uloga pripremi Vjera Nikolić.

Priprema učenika sa ovim nastavnicama trajala je od februara mjeseca do 1. aprila kada su stigli muzičari iz Njujorka okupljeni u Eli Yamin dez kvartetu. Od 4. do 8. aprila započete su probe s Eli Yaminom i njegovim kvartetom u salamaKIC-a „Budo Tomović“ koji je bio partner u ovom projektu. Pored muzičkog dijela proba, Eli Yamin je radio takođe na sceskom izrazu, pokretu i glumi učesnika u ovom mjuziklu. Takođe je nedjelju dana prije dolaska u Crnu Goru Eli Yamin predložio da se uradi koreografija na instrumentalne djelove pjesama po izboru koreografa kojeg škola odabere. Mira Popović, pomoćnica direktora škole ponudila je Tamari Vujošević Mandić, nastavnici baleta da napravi koreografiju. Ona je prihvatila ponudu za učešće u ovom projektu i odabrala je grupu od 5 učenika sa kojima je uradila koreografiju za instrumentlne dijelove kompozicija: There’s all blue around me (Predators), There’s all blue around me (Pray), i Swinging on the Family three.

Pored učenika Umjetničke škole za muziku i balet „Vasa Pavić“ u ulozi naratora bili su Kristina Dedić, narator na engleskom jeziku i Vuk Vuković, narator na crnogorskom jeziku.

Mjuzikl Nora’s ark koji je izveden u velikoj sali KIC-a „Budo Tomović“08.04.2011. je skraćena verzija originalnog izvođenja. Ona je obuhvatila izvođenje 5 pjesama (It’’s gonna rain, There’s all blue around me (Predators), There’s all blue around me (Pray), Swinging on the Family three, I see blue. Tekst naratora je imao ulogu da poveže radnju i pjesme. U izvođenju ovog mjuzikla učesvovalo je oko 70 izvođača, 45 učenika osnovne muzičke škole „Vasa Pavić“, 15 učenika srednje muzičke škole „Vasa Pavić“ i 5 učenika osnovne baletske škole „Vasa Pavić“, zatim dva naratora i kvartet Eli Yamina kojeg čine Eli Yamin, klavir, Zaid Nasser, saksofon, Ari Roland, kontrabas i LaFrae Sci, bubnjevi.