Premijera džez mjuzikla za djecu „Poruke sa Saturna“

Subota, 8. april, Velika sala KIC-a „Budo Tomović“ u 19 sati

unnamed (1)

Učenici i nastavnici naše škole učestvovaće u izvođenju  Džez mjuzikla za djecu „Poruke sa Saturna“ čija je premijera zakazana u subotu 8. aprila u velikoj sali KIC-a „Budo Tomović“ sa početkom u 19 sati. Repriza je narednog dana (9. aprila) u isto vrijeme.

Projekat se realizuje u koprodukciji s  NVU Umjetnost džeza-Jazz Art i Kulturno-informativnim centrom „Budo Tomović“ uz podršku Američke ambasade u Crnoj Gori.

Mjuzikl potpisuju kompozitor Ilaj Jamin i libretista Kliford Karlson. Uloge su povjerene učenicima osnovne i srednje muzičke škole „Vasa Pavić“ koji učestvuju kao solisti i u vokalnim grupama. Instrumentalnu postavku čine učenici u gudačkom kvartetu i nastavnici u džez ansamblu. 

U pripremi učenika učestvuju  nastavnici: Zorana Latković, Saša Barjaktarović, Vladimir Drobnjak, Enes Tahirović, Viktorija Strugar. U džez ansamblu sviraju: Milorad Šule Jovović na gitari, Stefan Pavićević na saksofonu i klarinetu, Milivoje Pićurić na kontrabasu, Ilaj Jamin na klaviru i Martin Đorđević, na bubnjevima. Reditelj mjuzikla je Zoran Rakočević a asistent režije je Anđelija Rondović. Koreograf je Viktorija Strugar.

Muzički direktor projekta je kompozitor Ilaj Jamin (o autoru mjuzikla pogledati više na njegovoj web stranici: http://eliyamin.com).

„Poruka sa Saturna“ je priča o tri tinejdžera Meri, Lu i Vilijamu koji pokušavaju da spasu galaksiju “Mliječni put” koja izumire. Kada im od razbuktalih asteroida stigne muzička poruka sa Saturna da je spas u tome da sviraju više bluza, oni počinju da uče o bluzu i stvaraju pjesmu koja liječi,  te tako na kraju uspijevaju da spasu galaksiju.

Premijerom ovog mjuzikla zvanično će biti otvorena manifestacija „Mjesec poštovanja džeza u Crnoj Gori 2017″.

Poruka sa Saturna_flajer PRESS_edited