Zadovoljstvo nam je da Vam predstavimo projekat  „VIVUM“, nastavničku inicijativu i aktivnost nastalu u okviru programa Zavoda za školstvo i UNICEF –a u Crnoj Gori : „Moje vrijednosti i vrline“- razvoj socijalnih i emocionalnih vještina učenika, koji je realizovan u saradnji sa  srednjim muzičkim  školama u Crnoj Gori.
 
Projekat „VIVUM“ sastoji se od pet  koncerata  učenika srednjih muzičkih škola: „Vasa Pavić“ i „Andre Navara“ iz Podgorice, “Dara Čokorilo“ iz Nikšića, „Vida Matjan“ iz Kotora i Muzičke škole Tivat.
 
Osim sviranja i susreta učenika na raznim takmičenjima u kompetitivnoj atmosferi, projekat „VIVUM“ je prilika da mladi izvodjači uživaju u muziciranju i zajedničkim koncertima u drugačijoj atmosferi.
 
Prvi od pet koncerata biće održan u Kotoru, 18.12.2021.godine u Koncernoj dvorani muzičke škole –dvorani  Sv. duha. Na koncertu će nastupiti učenici iz svih pet muzičkih škola na različitim instrumentima: violini, violončelu, klaviru, flauti, oboi, saksofonu i solo-pjevanju, kako u solo tačkama tako i u kamernim sastavima. Izvodiće se djela : Dvoržaka, Moszkowskog, Rahmanjinova, Kreislera i drugih kompozitora.