Peti Podgorica art festival

Peti, već tradicionalni, Podgorica art festival – Paf održao se od 18. do 22. septembra 2019. godine, a naša škola je i ove godine uzela učešće na ovom značajnomfestivalu.

Prvog dana festivala, 18. septembra, jazz duo, kojeg čine učenici gitarskog odjeska Matija Đukić i Anja Petričić, i jazz duo učenika klavirskog odsjeka, u sastavu Manja Radoičić i Ljubica Šoljaga, nastupili su na Otvorenoj sceni Festivala na platou ispred spomenika Marku Miljanovu.

Nastavnici jazza-a, Milorad Jovović i Enes Tahirović pripremili su učenike za ovaj nastup, a publika je imala priliku da uživa u zvucima poznatih jazz standarda.

Dva dana kasnije, 20. septembra, balerine naše škole u saradnji sa baletskom grupom “Allegro”, prikazale su koreobajku ..Probuđena ljepotica”. Koreografiju za ovaj kreativan baletski nastup pripremila je nastavnica Viktorija Strugar.

PAF, kao intedisciplinarni festival, koji okuplja umjetnike Crne Gore i regiona, ove godine okupio je oko 400 učesnika i izlagača. Njegov obim i jedinstveni karakter daje veliki značaj promociji kutlure i istovremno pruža afirmaciju učesnicima. Organizatori Festivala podržali su rad naših učenika donacijom klavijature, koja je od velikog značaja za lakšu realizaciju nastupa naših učenika na otvorenim scenama.