Peti Podgorica art festival

Peti, već tradicionalni, Podgorica art festival – Paf održao se od 18. do 22. septembra 2019. godine, a naša škola je i ove godine uzela učešće na ovom značajnomfestivalu.

Prvog dana festivala, 18. septembra, jazz duo, kojeg čine učenici gitarskog odjeska Matija Đukić i Anja Petričić, i jazz duo učenika klavirskog odsjeka, u sastavu Manja Radoičić i Ljubica Šoljaga, nastupili su na Otvorenoj sceni Festivala na platou ispred spomenika Marku Miljanovu.

Nastavnici jazza-a, Milorad Jovović i Enes Tahirović pripremili su učenike za ovaj nastup, a publika je imala priliku da uživa u zvucima poznatih jazz standarda.

Dva dana kasnije, 20. septembra, balerine naše škole u saradnji sa baletskom grupom “Allegro”, prikazale su koreobajku ..Probuđena ljepotica”. Koreografiju za ovaj kreativan baletski nastup pripremila je nastavnica Viktorija Strugar.

PAF, kao intedisciplinarni festival, koji okuplja umjetnike Crne Gore i regiona, ove godine okupio je oko 400 učesnika i izlagača. Njegov obim i jedinstveni karakter daje veliki značaj promociji kutlure i istovremno pruža afirmaciju učesnicima. Organizatori Festivala podržali su rad naših učenika donacijom klavijature, koja je od velikog značaja za lakšu realizaciju nastupa naših učenika na otvorenim scenama.

This entry was posted in Ostalo. Bookmark the permalink. Both comments and trackbacks are currently closed.