PETAR BALABAN u svjetskom vrhu mlade harmonikaške scene.

 Na prestižnom takmičenju Coupe Mondiale u kategoriji juniora, harmonikaši iz klase prof. Ilić Miroslava ostvarili su fantastične rezultate. PETAR BALABAN zauzeo je 4. mjesto, a LAZAR JANJUŠEVIĆ 18. mjesto.
Coupe Mondiale je vodeće međunarodno takmičenje za najbolje svjetske izvođače na harmonici. Ovaj prestižni muzički događaj u svijetu održava se po 76. put pod pokroviteljstvom Međunarodne konfederacije harmonikaša (Confederation Internationale des Accordeonistes), ove godine u Bjeljini, BiH.
Naši učenici, Petar Balaban i Lazar Janjušević nastupili su u juniorskoj selekciji u kojoj se takmiče učenici do 18 godina. Takmičenje se odvijalo u dvije etape, a u ovoj kategoriji nastupilo je 26 harmonikaša iz 15 zemalja svijeta (Kina, Rusija, Italija, Srbija, Portugal, Kazahstan, Litvanija, Finska, Njemačka, Austrija, Sjeverna Makedonija, Bosna i Hercegovina, Češka, Francuska i Crna Gora).
Ovaj uspjeh je još značajniji jer je ovo prvi put da Crna Gora ima predstavnika u ovoj kategoriji.
Ponosni smo na naše učenike i profesora i zahvalni jer je naša škola harmonike u svjetskom vrhu. Snimci nastupa sa takmičenja slušaće se i analizirati širom svijeta.
 PETRE I LAZARE, SREĆNO!