Obavještenje za polaganje prijemnog ispita za osnovnu baletsku školu

Pravo polaganja prijemnog ispita za upis u I razred šestogodišnje baletske škole imaju djeca koja u septembru kreću u IV razred osnovne škole (2011 godište).

Djeca koja polože prijemni ispit i upišu se u I razred devetogodišnje muzičke škole, od septembra pohađaju predmet Klasični balet (2 časa nedjeljno u trajanju od 45 minuta).

Napomena: Djeca koja su godinu ranije ili kasnije krenuli u osnovnu školu, potrebno je da prilikom prijavljivanja za prijemni ispit dostave dokaz o završenom razredu u osnovnoj školi za školsku 2018/2019. godinu.

 

Procedura u vezi prijemnog ispita

1. Prijavljivanje za prijemni ispit u skladu sa godištem djeteta i razredom u osnovnoj školi

Prijavljivanje će se obaviti od 01. juna zaključno sa 08. junom putem sajta škole www.vasapavic.me. Prilikom prijavljivanja, svaki kandidat će dobiti termin, tj. tačno precizirano vrijeme polaganja prijemnog ispita.

2. Polaganje prijemnog ispita

Polaganje prijemnog ispita obaviće se u preriodu od 10. juna do 25. juna. Svaki kandidat će imati tačno precizirano vrijeme polaganja prijemnog ispita. U slučaju da kandidat ne pristupi prijemnom ispitu u terminu koji je predviđen za njega, kandidat neće imati pravo polaganja prijemnog ispita u nekom od drugih termina.

Prijemni ispit se održava u Školi ”Vasa Pavić”. Komisija, koju čine nastavnici škole, bodovanjem ocjenjuje fizičke predispozicije kandidata/djeteta i to: raspon nogu, otvorenost bokova, savitljivost leđa, razvijenost i savitljivost stopala, skok, tancovalnost i ritam.

3. Upis u osnovnu muzičku školu, nakon položenog ispita i rangiranja na bodovnoj listi ”iznad crte”

Nakon prijemnog ispita, biće objavljena bodovna rang lista. Sva djeca koja budu ”iznad crta” imaće pravo upisa u I razred.