Srđan Bulatović

Dr.Srđan Bulatović (Podgorica 1972.) počeo je da svira gitaru sa osam godina u klasi nastavnika Miodraga Ćupića, kod koga je završio nižu muzičku školu, i koji ga usmjerava na profesionalno bavljenje gitarom. Diplomirao je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi prof. Srđana Tošića, potom magistrirao i doktorirao na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi prof. Vere Ogrizović. Prvi je diplomirani gitarista i magistar gitare u Crnoj Gori, a potom i prvi doktor izvođačkih umjetnosti-oblast klasična gitara. K

Kao prvi diplomirani gitarista u Crnoj Gori, 1994.godine osniva klasu gitare u okviru sredne muzičke škole Vasa Pavi’ u Podgorici. Za kratko vrijeme odsjek gitare postaje prepoznatljiv u Crnoj Gori i van nje. Učenici postižu značajne rezultate – nagrade na značajnim festivalima,  izvode javne koncerte i upisuju poznate Akademije u zemlji i inostranstvu.

Srđan Bulatović je inicirao otvaranje studijskog programa za gitaru na Muzičkoj akademiji na Cetinju 2000.godine, gdje radi kao asistent prof.Veri Ogrizović do 2005. godine, a zatim kao profesor do 2013. godine. Pored aktivnog bavljenja koncertnom djelatnošću kao solista, i u raznim kamernim ansamblima, upoznaje se sa flamenko gitaristom Darkom Nikčevićem, sa kojim osniva duo gitara 1991. godine. Svirajući u ovom duu,  upoznaće muziku drugih žanrova, kao što su flamenco, simfonijska filmska muzika, etno i džez muzika, koji će u korelaciji sa klasičnom imati snažan uticaj na njegovo dalje bavljenje izvođaštvom i muzikom uopšte.

Nezaobilazan je i pedagoški rad zasnovan na empirijskim principima koji će kroz godine rada sa generacijama različitih uzrasta uticati na njegov dalji razvoj. Danas posle tačno 20 godina od osnivanja odsjeka gitare, u Crnoj Gori i van nje, trenutno svi crnogorski gitaristi i profesori bili su njegovi učenici.

Nastupao je kao solista i u raznim kamernim sastavima u zemlji i inostranstvu (Srbija, Hrvatska, Slovenija, BiH, Grčka, Albanija, Italija, Mađarska, Francuska, Njemačka, Holandija, Egipat, Velika Britanija, Rusija, Makedonija). Autor je knjige “Zbirka kompozicija i etida” za klasičnu gitaru (2003.), te koautor, sa Darkom Nikčevićem, tri  izdanja udžbenika “Gitara za početnike” (2006.,  2011. i  2013.). Snimao je muzičke emisije, koncerte, spotove i sl. za radio i televiziju (RTV CG, RTS, HRT, TV SLO, TV Nil – Egipat, MTV – Madjarska, Radio Kopar…). Kao solista, objavio je CD-e “Gitara”, koji je ujedno i prvi CD klasične muzike snimljen i izdat u Crnoj Gori (1998.), “Live inBelgrade” (2010.) i album “Fuoco” (2012).godine. Sa flautistom Borisom Nikčevićem snimio je CD “Caffe” 2012. godine. U koautorstvu sa Darkom Nikčevićem izdao je kompakt diskove ”Duo” (2001.), “Nostalgija” (2005.), ” Dodir Crne Gore” (2011.) i “Sinergija” (2012.). Jedan je od osnivača prvog festivala klasične gitare u Crnoj Gori “Bar Guitar Festa”, i umjetnički direktor “Guitar art Summer Festa” u Herceg Novom. Radi kao profesor gitare u Srednjoj muzičkoj školi” Vasa Pavić” u Podgorici. Održao je više majstorskih kurseva u zemlji i inostranstvu.

 

Vrijeme rada sa učenicima:

  • ponedeljak: 09:30-14:00
  • utorak: 12:55-18:00
  • srijeda: 09:30-14:00
  • četvrtak: 12:55-18:00
  • petak: 10:10-11:30