Bojana Brajović

Bojana Brajović je počela da uči gitaru u barskoj muzičkoj školi kod profesora Ranka Domazetovića. Završila je Srednju muzičku školu “Vasa Pavić” u Podgorici, u klasi profesora Srđana Bulatovića i gimnaziju “Niko Rolović” u Baru. Diplomirala je sa najvišom ocjenom na Muzičkoj akademiji na Cetinju, u klasi profesorice Vere Ogrizović.

Tokom školovanja, osvojila je brojne prve i specijalne nagrade na republičkim i saveznim takmičenjima, kao i dvije II nagrade na medjunarodnim takmičenjima u Sloveniji i na I Guitar Art Summer Festu u Herceg Novom, 2006. godine.

Usavršavala se na master-klasovima i seminarima kod renomiranih svjetskih gitarista kao što su: R. Andia, R. Dyens, E. Karamazov, T. Hoppstock, P. Steidl, S. Prieto, A. Mouzourakis i drugi.

Nastupala je u okviru festivala Barski ljetopis, Budva Grad teatar, Montenegro Music Festival, Bar Guitar Fest, Guitar Open Festival u Subotici, Guitar festival Kras u Sloveniji, Guitar Art Summer Fest u Herceg Novom, Cantiere Della Musica u Italiji i imala solističke koncerte u Baru, Podgorici, Petrovcu, Nikšiću i značajnijim salama u Crnoj Gori ( CNP, KIC Budo Tomović, Zetski dom). Saradjivala je sa crnogorskim Simfonijskim orkestrom i muzicirala u kamernim ansamblima sa flautom, u duu, triju i kvartetu gitara.

. Od 2011. godine saradjuje sa flautistom Borisom Nikčevićem, sa kojim je tokom dvije godine imala preko 20 nastupa u Crnoj Gori i Francuskoj.  Član je Clazz kvinteta, ansambla koji izvodi muziku francuskog kompozitora Claude-a Bolling-a.

Od 2005. godine predaje gitaru u muzičkoj školi “Vasa Pavić” u Podgorici. U septembru 2006. je izabrana za predsjednika Udruženja gitarskih izvodjača i pedagoga Crne Gore, “Argus”, koje je organizovalo najstariji crnogorski festival gitare, Bar Guitar Fest.

Vrijeme rada sa učenicima:

Bolovanje