Irena Merdović

Mr. Merdović Irena je rođena 11.11.1974. godine u Podgorici. Srednje muzičko obrazovanje stekla je u muzičkoj školi Dr. Miloje Milojević u Kragujevcu, u klasi profesora mr. Vojina Vasovića. Diplomirala je na Muzičkoj Akademiji Petar Ilič Čajkovski u Kijevu, Ukraina u klasi profesora Vladimira Besfamiljnova. Kao najbolji student bila je stipendista Ministarstva prosvjete Crne Gore od 1994. do 1999. godine. Magistrirala je na muzičkoj akademiji na Cetinju 2014. godine na odsjeku za Kamernu muziku.

Dobitnica je više nagrada i stručnih priznanja: prve  nagrade na Republičkom takmičenju u Podgorici 1983. godine i Prve nagrade na Republičkom takmičenju 1984., Specijalne nagrade (Lauerat) Internacionalnog takmičenja u Arandjelovcu (1994); Prve nagrade medjunarodnog takmičenja u Herceg Novom (1993); Prve nagrade Republičkog takmičenja u Beogradu (1993); Prve nagrade Muzičkog festivala na Cetinju (dirigent orkestra). Prva je žena u Crnoj Gori diplomirani profesor klasične harmonike. Premijerno je izvodila Koncertni triptih A.Belošickog u Muzeju Lenjina u Kijevu (1997).

Snimala je numeru za pozorišnu predstavu “ Post Scriptum“ u režiji Varije Djukić. Irena Merdović je profesor harmonike u Muzičkoj školi Vasa Pavić u Podgorici a njeni učenici već godinama osvajaju značajne nagrade na referentnim internecionalnim takmičenjima: Zvezdane Staze (Kragujevac), Accordeon Art (Sarajevo), Kastelfidardo (Italija), Dani Harmonike (Smederevo), Dani harmonike (Ugljevik, Bijeljina) kao i na državnim takmičenjima u Crnoj Gori.

Vrijeme rada sa učenicima: