Mladen Popović

Mladen Popović je rođen u Podgorici gdje je završio osnovnu i srednju muzičku školu. Diplomirao je na instrumentalnom odsjeku, smjer violončelo, na Muzičkoj akademiji u Podgorici marta 1996. godine u klasi prof. Jurija Sotnjičuka.

Tokom školovanja učestvovao je na brojnim festivalima i takmičenjima među kojima se izdvaja međunarodno takmičenje ”Vicenzo Scaramuzza” u Italiji 1992. godine na kome je osvojio dvije nagrade: treću nagradu u disciplini solo violoncelo i treću nagradu u disciplini kamerni ansambli.

Jedan je od osnivača trija “Camerata montenegrina ” 1995. godine koji je već poslije par nastupa na muzičkoj sceni izazvao veliko interesovanje i publike i muzičke kritike, a vremenom izrastao u ansambl koji dostojno predstavlja crnogorsko muzičko izvođaštvo kako u zemlji tako i van granica naše zemlje. Trio je od osnivanja imao veliki broj nastupa na eminentnim festivalima, a izuzetne kritike su rezultirale i pozivima za učešće na internacionalnim festivalima u Slovackoj, Českoj, Madjarskoj i Italiji.

Kao član trija “Camerata montenegrina” nastavio je dalje usavršavanje iz oblasti kamerne muzike na specijalističkim studijama na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi prof. Uroša Pešića koje završava 1999.godine, a novembra 2003. godine završava i magistarske studije na odsjeku violončelo na Muzičkoj akademiji, Cetinje.

Sarađivao je puno puta sa RTV Crne Gore kao gost emisija o umjetničkoj muzici i kao gost kamernog orkestra RTVCG, a ljeta 2001. godine je upješno sarađivao sa poznatim violoncelistom Davidom Grigorijanom.

Pored koncertne djelatnosti  Mladen Popović se već petnaet godina veoma uspješno bavi i pedagoškim radom. Njegovi učenici su dobitnici mnogih nagrada na nacionalnim i međunarodnim takmičenjima u diciplinama solo violončelo i kamerni ansambli.

Vrijeme rada sa učenicima:

  • ponedjeljak: 09:05-09:35
  • utorak: 10:00-18:15
  • srijeda: 09:05-09:35, 12:30-14:30
  • četvrtak: 10:00-18:00
  • petak: 09:30-12:30