Boris Nikčević

Boris Nikčević je rođen 1971.god. u Francuskoj. Muzičko obrazovanje je započeo u privatnoj muzičkoj školi u Fontenay-le-Fleury, u klasi prof. Kristin Godri (Christine Gaudry).
Došavši u Podgoricu 1986. godine, završava muzičku školu „Vasa Pavić », u klasi flautiste profesora Mila Asića, a zatim, 1989. godine upisuje i Muzičku akademiju, gdje nastavlja svoju profesionalnu nadgradnju kao student renomiranog flautiste, profesora Miodraga Azanjca.
Nakon Podgorice, Boris Nikčević se usavršavao na Konzervatorijumu u Versaju (CNR de Versailles), u klasi profesora. Žan Mišel Varaša (Jean-Michel Varache), gdje je nakon četiri godine, stekao sertifikat višeg stepena.
Tokom svog boravka u Francuskoj redovno je nastupao na koncertima kao solista, u kamernim ansamblima i kao orkestarski muzičar.
Takođe, predano se bavio pedagoškim radom u Konzervatorijum « Rachmaninov » u Parizu, « Claude Debussy» u Corbeil-Essonnes-u i muzičkim školama u Guyancourt-u i Plaisirs-u.
Učestvovao je na brojnim takmičenjima u Francuskoj i Crnoj Gori, i osvojio veliki broj nagrada.
Značajno iskustvo koje je sticao na raznovrsnim seminarima, gdje je sarađivao sa eminentnim svjetskim flautistima (kao što su A.Marion, B.Kuiyken, V. Lucas, G. Mareginni, S. Francois i dr…), već skoro dvije decenije prenosi mladim muzičarima kroz pedagošku aktivnost u muzičkoj školi “Vasa Pavić ». Njegovi učenici su danas studenti prestižnih konzervatorijuma u Francuskoj, Italiji i Njemačkoj.
Autor je obrazovnog plana i programa za flautu za srednju muzičku školu (usvojen 2009.godine).
Od 1995. god. radi kao profesor kamerne muzike i flaute, i šef je duvačkog odsjeka škole.
Uporedo sa pedagoškim radom kontinuirano je aktivan kao izvođač i to u raznovrsnim kamernim ansamblima.
Snimio je prvi CD za flautu i gitaru u Crnoj  Gori (“Cafe”) sa gitaristom Srđanom Bulatovićem .
Osnivač je Asocijacije flautista Crne Gore, čiji je predsjednik od 2009. godine  i osnivač i flautista džez sastava Clazz Quintet koji njeguje i izvodi žanrovski raznovrsnu muziku XX vijeka.

Vrijeme rada sa učenicima:

  • ponedeljak: 12:45-18:00
  • utorak: 13:00-16:00
  • srijeda: 13:00-15:15
  • četvrtak: 13:00-18:30
  • petak: 12:45-16:30