Projekat “Gitara svima” nastavio je svoje aktivnosti u decembru 2020. godine, i to u Bijelom Polju 9. i 10. decembra i Kolašinu 12. i 13. decembra.

Inspiracija i ideja projekta nastala je činjenicom da trenutno naši najtalentovaniji srednjoškolci sa odsjeka Muzički izvođač – gitarista dolaze iz gradova sa sjevera Crne Gore. To je podstaklo oraganizatore – gitariste da se povežu i naprave saradnju sa gitarskim odsjecima muzičkih škola iz gradova sa sjevera Crne Gore.

Uprkos brojnim izazovima zbog pandemije korona virusa, projekat je realizovan u predviđenom roku i uspješno je završen. Nastavnici naše škole Marko Prentić, Dražen Joković i Nedeljko Pejović, te naši učenici Vuk Radunović, Nađa Grdinić i Dimitrije Kapičić održali su interesantna predavanja, majstorske radionice i koncerte učenicima iz Bijelog Polja i Kolašina, a tamošnji učenici su na kraju predavanja i radionica takođe održali koncert učenicima i nastavnicima iz Podgorice.

Tokom realizacije ovog projekta prepoznati su neki novi talenti koji će, ukoliko požele, nastaviti dalje školovanje na odsjeku Gitara u Podgorici.

Na završnom koncertu učenika iz Kolašina i Bijelog Polja svaki učenik dobio je poklon žice za gitaru, pult za note i stoličicu za nogu.

Veliku podršku projektu dali su i direktori muzičkih škola Jasmila Hot iz Bijelog Polja i Ruzica Rakočević iz Kolašina.

Organizator projekta je NVO “Gitara” uz podršku Ministarstva prosvjete Crne Gore i muzičkih škola u Bijelom Polju i Kolašinu.

Ovom prilikom zahvaljujemo našem dragom nastavniku Srđanu Bulatoviću, koji je, kao dio NVO “Gitara”, realizovao ovaj projekat i pomogao našoj školi da ostvari što bolju saradnju sa drugim školama sa sjevera Crne Gore.