Nagrađene učenice solo pjevanja na Međunarodnom takmičenju „Nikola Cvejić“

25. i 26.11.2016.

ena-topcibasic-na-takmicenju-nikola-cvejic-3
Na XIX Međunarodnom takmičenju solo pjevača „Nikola Cvejić“ u Rumi, održanom 25. i 26. novembra 2016.godine, učestvovale su Ena Topčibašić, učenica III razreda u klasi Zorane Latković i Maša Vujadinović, učenica II razreda u klasi Ivane Pekić.

U konkureciji od 16 takmičara u kategoriji djevojaka rođenih 1999. godine i mlađe, Ena Topčibašić je osvojila III nagradu a Maša Vujadinović, IV nagradu.

O visokom kriterijumu ocjenjivanja takmičara govori činjenica da se u jednoj kategoriji dodjeljuje pet mjesta. Ena i Maša su osim osvojenih nagrada, od članova žirija dobile kritike i smjernice za dalji rad.

U žiriju ovogodišnjeg takmičenja „Nikola Cvejić“ bili su poznati pedagozi i umjetnici: Georgi Minov – dirigent, Mr Violeta Pančetović Radaković – vanredni profesor FMU u Beogradu,  Mr Nikola Kitanovski – redovni profesor i šef katedre FMU u Beogradu, Mr Vesna Ginovska Ilkova – prvakinja makedonske opere i baleta i vanredni profesor FMU u Skoplju,  Edita Garčević Kozelj – profesor na Muzičkoj akademiji i na KGBL u Ljubljani.