Miljana Nikolić i Ana Pavićević osvojile nagrade na 19. takmičenju mladih muzičara u Splitu 03.-05. 04.2014.

Na 19. takmičenju mladih muzičara “Daleki akordi” koje je održano od 3. do 5. aprila 2014. godine u muzičkoj školi “Josip Hatze” u Splitu, učestvovale su Miljana Nikolić, učenica drugog razreda u klasi Dragice Perović i Ana Pavićević, učenica trećeg razreda u klasi Nine Otašević. Obije su se takmičile u petoj kategoriji sa još osam učenika iz Hrvatske i osvojile nagrade. Miljana Nikolić je osvojila drugu nagradu a Ana Pavićević treću.

Na takmičenju iz klavira bilo je 56 učesnika koji su se takmičili u pet kategorija. Pored učesnika iz Hrvatske, takmičilio se i pet učenika iz Crne Gore.

U žiriju su bili: Dalibor Cikojević, redovni profesor i dekan na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu, Dr. Katarina Nummi-Kuisma, profesorica na Institutu za muziku u Espou, vodećoj muzičkoj školi u Finskoj i predsjednica finske EPTA-e i Sergio de Simone, profesor na Trinita Laban konzervatorijumu za muziku i ples u Londonu i na konzervatorijumima „Gesualdo da Venoza” u Potenzi kao i u Muzičkoj školi di Sesto Fiorentino u Firenci gdje je i direktor.

Ovo takmičenje je pored klavira, obuhvatilo  i druge discipline- gitaru i solo pjevanje gdje su pored mladih muzičara iz Hrvatske učestvovali i učenici iz Srbije.