Majstorske radionice i predavanja prof. Borisa Kraljević za učenike i nastavnike

 

Od 28.02. do 04.03. naša škola je ugostila eminentnog pijanistu, profesora Borisa Kraljevića.

Učenici klavirskog odsjeka osnovne i srednje muzičke Škole, tokom pet dana imali su čast da sa prof. Kraljevićem unaprijede  svoje sviračke sposobnosti. Velikom podrškom od strane prof. Kraljevića, izuzetnim savjetima i intenzivnim petodnevnim radom na odabranim kompozicijama, učesnici radionice su ispunili očekivanja i zahtjeve poznatog pijaniste.

Pored rada sa učenicima, prof. Kraljević je kroz predavanje ,,Rad na etidama” podijelio dio svog znanja i sa nastavnicima Škole.

Prof. Kraljević, jedan od najznačajnijih crnogorski pijanista, redovan je proefsor na Nanyang Academy of Fine Arts u Singapuru, a kao gostujući profesor gažovan je na Muzičkoj akademiji u Sarajevu i Akademiji lepih umetnosti u Beogradu. Umjetnički je direktor Međunarodnog festivala Dani muzike u Herceg Novom i Međunarodnog Šopenovog takmičenja pijanista u Singapuru. Uspjesi u pedagoškom radu i doprinos predstavljanju kulture Crne Gore u svijetu, donjeli su mu, osim  članstva u žirijima uglednih međunarodnih takmičenja, i značajna državna priznanja i umjetničke nagrade, kao i počasno mjesto u savjetima međunarodnih muzičkih festivala i umjetničkih asocijacija u Rusiji, Češkoj Republici i Singapuru.