Koncert Vesne Đokić 18.03.2014

U utorak, 18.03.2014. godine u koncertnoj sali muzičke škole “Vasa Pavić”, koncert će održati Vesna Đokić, pijanistkinja i profesorica klavira. Na koncertu će svirati Sonatu op.7 br.4 Ludviga van  Betovena i Krajslerijanu op.16 Roberta Šumana.
Koncert se organizuje povodom proslave Dana škole 21.03.2014.

BIOGRAFIJA

Vesna Đokić (1986) je rođena u Nikšiću gdje je završila Nižu muzičku školu „Dara Čokorilo“ u klasi nastavnice Ljiljane Jovović. Srednju muzičku školu „Vasa Pavić“ završila je u klasi profesorice Anke Asanović. Sa dvadeset godina je završila Muzičku Akademiju u Cetinju u klasi profesora Borisa Kraljevića i Vladimira Bočkarjova. U junu 2009. godine je završila specijalističke studije klavira na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi profesora Aleksandra Serdara. Trenutno je na doktorskim studijama iz klavira na Fakultetu muzičke umetnosti, takođe u klasi profesora Serdara.

U toku svog dosadašnjeg školovanja, kao jedan od najreprezentativnijih đaka, odnosno studenata, institucija koje je pohađala, Vesna je osvajala veliki broj priznanja i nagrada. Naime, više godina je bila laureat kategorije svog uzrasta na državnim takmičenjma (1997–2003). Na međunarodnom takmičenju u Šapcu 2000. godine osvojila je Prvu nagradu; u Nišu je bila laureat Međunarodnog takmičenja 2004. godine. Na takmičenju „Petar Konjović“ u Beogradu 2000. godine, osvojila je treću nagradu gdje je počastvovana takođe i nagradom SOKOJ-a, koja joj je dodijeljena za najbolje izvedena djela kompozitora Vasilija Mokranjca. Poslije stroge, eliminacione CD audicije, bila je izabrana za učešće na Internacionalnom pijanističkom takmičenju „Eastma Young Artist̕s Piano Competition“ koje je održano u Ročesteru (Njujork), 2004. godine. Na ovom takmičenju je osvojila Specijalnu nagradu za najbolje izvedeno djelo komponovano poslije 1930. godine.

U okviru VI Šopenovog konkursa – „Chopin in memoriam“, koje se održavalo u Varni (Bugarska) 2010. godine, nagrađena je sa IV nagradom (I i II nagrada nisu dodijeljene).

Na „Takmičenju crnogorskih pijanista – Frederik Šopen“, koje se održavalo u Podgorici 2010. godine, ponijela je titulu Laureata, koja joj je donijela i koncert na Konzervatorijumu „Paderevski“ u Poznanju (Poljska).

Kao najbolji student Cetinjske Muzičke akademije, bila je stipendista CANU-a, Ministarstva za kulturu Crne Gore, opštine Nikšic, ZAMTES-a, dobitnik nagrade grada Cetinja, kao  i nagrade grada Nikšića koja se dodjeljivala u okviru Septembarskih dana kulture u Nikšiću.

Kao solo, odnosno kamerni, muzičar Vesna je nastupala u gotovo svim značajnijim salama u Crnoj Gori. Nastupala je u okviru festivala Budva grad teatar u  Budvi, Septembarski dani kulture u Nikšiću, DEUS u Podgorici, Ciklus mladih crnogorskih pijanista u KIC-u „Budo Tomović“ u Podgorici, Šopenijada u Beogradu.

Nastupala je sa Crnogorskim simfonijskim orkestrom u Drugoj simfoniji – „Kosovska“ Redža Mulića, koja je premijerno izvedena pred crnogorskom publikom 2013. godine.

Što se tiče zemalja u okruženju njeni angažmani podrazumijevaju veliki broj nastupa u Srbiji. U sezoni 2008⁄2009 godine, predstavila se u okviru projekta „Nacionalna Koncertna Sezona“, koji je bio pod pokroviteljstvom Ministarstva za Kulturu Srbije i predsjednika Srbije, u okviru kojeg je odsvirala preko dvadeset koncerata širom Srbije.