Kamerna muzika i nastavnik Petar Obradović

Naš dragi nastavnik Kamerne muzike, violista Petar Obradović, pripremio je objavu za našu stranicu, na čemu smo mu jako zahvalni. 

 

Petar Obradović: 

”Izazov u održavanju nastave je bio i pred profesorima kamerne muzike zbog ograničenih mogućnosti online rada na zajedničkom muziciranju učenika i pripremanju kompozicija za izvođenje na koncertima i godišnjim ispitima. Učenici koji časove kamerne muzike pohađaju kod profesora Petra Obradovića su svake nedjelje za zadatak imali da pogledaju edukativni igrani film, te da u odnosu na to pošalju kratak pismeni osvrt u vidu eseja. Teme kojima su se učenici bavili kroz eseje su istorija muzike, opšta istorija, analiza interpretacije i stila, istorija umjetnosti; sa druge strane pisalo se i o radu i interpersonalnim odnosima u kamernim ansamblima, istorijskoj borbi za rodnu ravnopravnost u svijetu muzike, ljubavi, kao i o inspirativnim pričama o putu rasta i razvoja velikih poznatih umjetnika. Filmovi koje su učenici do sada pogledali su: A late quartet, Shine, Eroica, Bohemian Rhapsody, Whiplash, The Artist, The Conductor.

Izdvajamo osvrt na film „Eroica“ naše pijanistkinje Sofije Musić, učenice III razreda, i osvrt na film „The Conductor“ violinistkinje Emine Višnjić, učenice I razreda.”

Sofija Musić: Eroica

Emina Višnjić: Conductor