IV Festival savremene klavirske muzike Forte piano

Utorak, 29.05.2018.

Umjetnička škola za muziku i balet „Vasa Pavić“ organizuje po četvrti put Festival savremene klavirske muzike Forte piano. Festival će se održati u utorak, 29. maja u koncertnoj sali muzičke škole.

Ovogodišnji festival je posvećen Igrama za klavir. Na festivalu učestvuje 45 učenika od kojih 30 učenika dolaze iz osnovne i 15 iz srednje muzičke škole iz 17 klasa nastavnika klavira.

Program festivala obuhvata kompozicije u formi igara od starijeg tipa, igara pod uticajem muzičkog folklora do novijih tipova igara, zabavnih pod uticajem džeza i savremenog muzičkog jezika.

Festival se odvija u četiri programsko- koncertne cjeline: Moja prva igra, Igre za klavirske početnke, Igre sa Balkana, Igre savremenog doba.

Festival će biti otvoren koncertom pod nazivom Moja prva igra u 13 sati, na kome će učenici kompozicije predstaviti svoja prva djela na ovu temu. Na koncertu pod nazivom Igre za klavirske početnike, koji će održati u 16 sati, sviraće učenici osnovne muzičke škole od prvog do šetog razreda. Na koncertu pod nazivom Igre sa Balkana koji će početi u 18 sati, nastupiće učenici starijih razreda osnovne i učenici srednje muzičke škole. Njima će se pridružiti i gošća festivala, pijanistkinja Slađana Babović. Učenici srednje muzičke škole učestvovaće na koncertu pod nazivom Igre savremenog doba u 19 sati, kojim će se zaključiti ovogodišnje izdanje festivala Forte piano.

Repertoar festivala je izuzetno bogat i obuvata preko 30 kraćih kompozicija i četiri ciklusa iz pera 34 kompozitora,  od klasika XX vijeka do savremenih autora.

Program festivala možete pogledati ovdje:

FINAL_Forte Piano – 2018 Program