Gostovanje predstavnika Howard Gospel hora iz Amerike

U okviru gostovanja američkog Howard Gospel hora u Crnoj Gori , povodom obilježavanja Mjeseca afroameričke istorije, predstavnici ovog ansambla su posjetili školu i održali predavanje i radionicu o gospel muzici. Delegaciju Howard gospel hora činili su Nathaniel Slight, pijanista, Reginald A. Golden, direktor hora i Ray Bramble, poslovni direktor.

U ime škole, goste je pozdravila Mira Popović, pomoćnica direktora i predstavila Howard Gospel hor učenicima hora srednje muzičke škole koji su bili u publici. Kao svojevrsni znak dobrodošlice, učenici hora srednje muzičke škole su otpjevali za goste jednu duhovnu pjesmu (Sergej  Rahmanjinov: Tebe poem) i jednu kompoziciju domaćeg autora, Borislava Tamindžića (Dumbala) pod upravom profesorice Zoje Đurović.

Tokom dvočasovne radionice, direktor hora Reginald Golden je razgovaro s učenicima o afroameričkoj savremenoj muzici i izvođačima a zatim je pristupio učenju gospel kompozicije “O happy day”.

U okviru svojeg gostovanja hor duhovne muzike Unverziteta Hauard, imao je koncerte na Cetinju,  Podgorici, i Nikšiću od 11. do 13. februara 2013. godine.