Gostovanje Gulijana Hana

20.11.2015.

226a7757-53f0-4ade-8bbf-e52df9ba3576
Goulijan Han i Ljubiša Jovanović u sali muzičke škole

U petak, 20. novembra školu je posjetio Guoliang Han, kineski flautista. Tom prilikom je održao majstorski kurs i imao susret sa nastavnicima flaute i direktorom škole.

Posjeta školi ovog uglednog flautiste je realizovana u okviru njegovog programa gostovanja u Crnoj Gori ostvarenog  posredstvom ambasade Republike Kine u saradnji s lokalnim partnerima.

Tokom svog boravka u Crnoj Gori, Gulijan Han je takođe imao majstorske radionice u Školi za osnovno i srednje muzičko obrazovanje  “Vida Matjan” u Kotoru i dva koncerta, u Nikšiću i na Cetinju na kojima je dio programa svirao u duu sa flautistom Ljubišom Jovanović iz Beograda”.

Guliang Han je profesor u Centralnom konzervatorijumu Beijing i solo flautista u Kineskom Nacionalnom simfonijskom orkestru. Poznat je i kao organizator poznatog Festivala flaute u kineskom gradu Beijingu koji svake godine ugosti više stotina flautista iz cijelog svijeta.

Dva studenta iz Crne Gore su bila u klasi profesora Gulijana Hana u Centralnom konzervatorijumu za muziku u  Beijingu. To su Dijana Lompar, koja je provela jednu studijsku godinu i Jovana Bogojević, koja je trenutno na drugoj godini studija flaute.