U organizaciji NVO “Gitara”, čiji je član naš uspješni gitarista i nastavnik Srđan Bulatović, i uz podršku Ministarstva prosvjete Crne Gore, projekat “Gitara svima” započeo je svoju realizaciju.

Ovo je projekat koji povezuje srednju muzičku školu “Vasa Pavić” sa muzičkim školama iz Berana, Pljevalja, Bijelog Polja i Kolašina. Realizacija projekta planirana je tokom novembra i decembra tekuće godine.

Ideja ovog projekta potekla je iz činjenice da je sve više talentovanih učenika iz gradova sa sjevera Crne Gore koji upisuju srednju muzčku školu “Vasa Pavić”, odsjek Muzički izvođač – gitarista. Ova ideja rezultirala je projektom koji će omogoćiti nastavnicima predmeta Gitara iz naše škole da se upoznaju sa radom učenika sa sjevera Crne Gore putem predavanja i majstorskih radionica u trajanju od dva dana u svakom od navedenih gradova na sjeveru Crne Gore. Na kraju prvog dana, učenici srednje škole “Vasa Pavić” izvešće koncert učenicima iz osnovnih muzičih škola u gradovima domaćinima, a na kraju drugog dana, poslije završetka predavanja, predstaviće se učenici koji su aktivno učestvovali u dvodnevnih radionica.

Prvi dio projekta, uz poštovanje mjera NKT-a, održan je u Beranama 07. i 08. novembra, drugi dio u Pljevljima 14. i 15. novembra, a nastavak projekta slijedi u Bijelom Polju 05. i 06. decembra, i Kolašinu nedjelju dana kasnije.