Festival A Tempo

04.-21.04. 2011.

U okviru Muzickog Festivala A Tempo koji ove godine slavi deset godina postojanja, učenici muzičke škole „Vasa Pavić“ uzeće učešća na dva koncerta koji su u pripremi. Vladana Perovic, učenica drugog razreda srednje muzičke škole uz Crnogorski sinfonijski orkestar izvešće Rapsodiju za klavir i orkestar, djelo poznatog crnogorskog kompozitora Bora Tamndžića.

Hor srednje muzičke škole učestvovaće takodje na ovom festivalu kao dio velikog horskog ansambla kojeg  će činiti horovi Muzičke akademije sa Cetinja i hor Stanko Dragojevic iz Podgorice. Oni ce izvesti djelo kompozitora Žarka Mirkovića Triptih za soliste, hor i sonfonijski orkestar.

Vladana Perović je rodjena 1995 godine u Podgorici , gdje i pohađa Srednju muzičku školu ” Vasa Pavić”. Klavir je počela da svira sa pet godina i od tada učestvuje na mnogim takmičenjima , festivalima i majstorskim kursevima. Dobitnik je velikog broja prvih i specijalnih nagrada na mnogim domaćim i internacionalnim takmičenjima: Barleta, Bar, Niš, Ankona, Kotor, Beograd, Raguza, Rim…Na takmičenju u Rimu bila je laureat takmičenja i dobila je Srebrnu Medalju Predsjednika Republike Italije. Kao jedan od pobjednika  velikog internacionalnog takmicenja IBLA Grand Prize, svirala je na koncertu pobjednika u Carnegie Hall-u u Njujorku.Godine 2009.svirala je sa Beogradskim simfonijskim orkestrom mladih u Kotoru, a 2011. sa Crnogorskim simfonijskim orkestrom na otvaranju festivala” Don Brankovi dani muzike” u Kotoru. Održala  je solističke koncerte u Podgorici, SanktPetersburgu i Rijeci.Učestvovala je na majstorskim kursevima kod V. Krpana, A.Sokolova, B.Kraljevića, V. Kovač, Đ.Raps, a u posljednje vrijeme sarađuje sa A.Serdarom.