Dani gitare u Podgorici

Treći međunarodni festival  “Dani gitare u Podgorici“ održan je 28. i 29. marta. Festival se realizovao kroz tri segmenta: koncerte, predavanja i majstorske radionice.

U koncertnoj sali Umjetničke škole za muziku i balet „Vasa Pavić“, tokom dva dana održane su majstorske radionice za učenike i predavanje za učenike i nastavnike.

Eminenti gitarista iz Turske Cenk Erdogan održao je predavanje o freetles gitari-gitari bez pragova. Učenici i nastavnici Škole imali su jedinstvenu priliku da se upoznaju sa načinom sviranja freetles gitare i po prvi put uživo čuju njen nesvakidašnjeg zvuk. Majstorske radionice za učenike vodili su Iokavos Kolanian iz Grčke i Maurizio Di Fulvio iz Italije, koji su jednodnevnim radom sa talentovanim učenicima doprinijeli njihovoj boljoj intrepretaciji.

Koncertni segment festivala održao se u Narodnoj bibiloteci „Radosav Ljumović“, gdje su se 28. marta podgoričkoj publici u prepunoj Sali predstavili Cenk Erdogan i Maurizio Di Fulvio, a Iokavos Kolanian i Ivana Cikić 29. marta.

Uspješnu realizaciju festivala podržali su mnogobrojni sponzori, među kojima su i Sekretarijat za kulturu i sport Crne Gore, Ambasada Republike Italije i Ambasada Grčke. Organizator festivala je NVO „Gitara“.