Andriji Jovoviću Prva nagrada na takmičenju “Petar Konjović” u Beogradu

Učenici četvrtog razreda klavirskog smjera naše škole Miljana Nikolić i Andrija Jovović sredinom maja ove godine nastupili su na 21. Medjunarodnom takmičenju “Petar Konjovič” u Beogradu u IV kategoriji.

Ovo renomirano takmičenje već više od dvije decenije karakteriše visok kriterijum ocjenjivanja kandidata i ograničen broj nagrada, pa je zbog toga uživa visoki renome među brojnim muzičkim konkursima regiona i Evrope.

U svim kategorijama takmičarskih disciplina, i predkategoriji dodeljuje se najviše šest nedjeljivih nagrada (jedna I, dvije II i tri III ) i šest diploma (za osvojeno VII, VIII, IX, X, XI i XII mesto.).

Andrija Jovović iz klase profesorice Lidije Skender za interpretaciju djela Betovena i Šopena nagrađen je Prvom nagradom a Miljana Nikolić iz klase profesorice Dragice Perović osvojila je Treću nagradu za izvođenje programa sastavljen od djela Baha, Betovena, Šopena i Lista.

Ovo je ujedno i prvi put da je učenik klavira škole “Vasa Pavić” dobio Prvu nagradu na takmičenju “Petar Konjović”, od njegovog prvog izdanja 1995. godine.

Andriji Jovović je odabran da svira i na Završnom koncertu takmičenja, među ostalim dobitnicima Prvih nagrada.