Adaptacija školskog prostora


Početak ove školske godine obilježila je adaptacija školskog prostora u cilju dobijanja većeg broja učionica, koje su našoj školi od velike važnosti za bolju organizaciju nastave.

Naime, dobijanjem školskih prostorija u područnom odjeljenju Tološi, školska biblioteka dobila je novi prostor upravo u jednoj od školskih prostorija u Tološima, dok se prostor nekadašnje biblioteke adaptirao za realizaciju individualne nastave. Izgrađene su četiri učionice u kojima se ove godine realizuje nastava iz predmeta Gitara. Na ovaj način umjesto tri učionice za predmet Gitara, a u kojima je nastavu držalo 12 nastavnika što je predstavljalo ogroman problem za organizaciju i realizaciju nastave iz ovog predmeta, naše kolege i učenici od ove školske godine imaju na raspolaganju sedam učionica. Novoizgrađene učionice dobile su imena po imenima poznatih kompozitora koji su komponovali za gitaru: VillaLobos,  Rodrigo, Albeniz i Tarrega.

Finansiranje izgradnje učionica za nastavu i prostora za školsku biblioteku, škola je realizovala iz spostevnih sredstava.