U Velikoj sali KIC-a „Zeta“ u Golubovcima, 27. septembra, profesori i učenici naše škole održali su koncert u znak sjećanja na profesora i kompozitora Milivoja Mića Božovića

Tokom koncerta publika je imala priliku da čuje raznovrsne interpretacije Božovićevih kompozicija, čime je odana počast njegovom značajnom umjetničkom nasljeđu.
Na koncertu su učestvovali učenici Una Vujošević, učenica VI razreda, i Hor srednje škole, koji su svojim izvođenjem dali poseban doprinos večeri. Takođe, profesori: Vili Ferdinandi, Vedrana Rašović, Jovo Nikočević, Lazar Bubanja, Vjera Nikolić, Maja Krkotić i Ana Pavićević pokazali su širinu i ljepotu Božovićevog stvaralaštva.
Profesor Vili Ferdinandi je tokom cijelog koncerta uvodio publiku u svaku kompoziciju, kroz kratka objašnjenja koja su pružila uvid u kontekst i emotivnu snagu Božovićevih djela. Njegova objašnjenja su omogućila publici dublje razumijevanje i značaj kompozicija.
Milivoje Mićo Božović svoj radni vijek proveo je u Umjetničkoj školi za muziku i balet “Vasa Pavić”. Kao kompozitor, ostavio je neizbrisiv trag na kulturu Crne Gore. Njegovo bogato stvaralaštvo predstavlja značajan doprinos ne samo muzičkoj sceni, već i kulturnom identitetu naše zemlje. Ovaj koncert je bio prilika da se prisjetimo njegovog doprinosa i da odamo priznanje djelima koja nastavljaju da žive kroz nove generacije umjetnika.