Prevencija pušenja, alkoholozma i uzimanja ilegalnih droga

U četvrtak, 03. oktobra, u Koncertnoj sali Škole održana je prezentacija na temu „ Prevencija pušenja, alkoholozma i uzimanja ilegalnih droga“. Prezentaciji su prisustvovali učenici srednje škole.

Dr Vilnerina Ramčilović, ispred Instituta za javno zdravlje, održala je prezentaciju, nakon čega se učenicima obratila inspektorka za porodično nasilje i maloljetničku delikvenciju iz Ministarstva unutrašnjih poslova, Snežana Zekić. Učenicima je ukazano na opasnosti koje vrebaju i procedure koje su preduzimaju u slučajevima prestupničkog ponašanja.

Nakon uspješne prezentacije, dogovoren je nastavak saradnje naše Škole sa ovim institucijama.

Posted in Ostalo | Comments closed

,,Do Do Skala”, edukativna emisija Televizije Crne Gore

Pored mnogih projekata u kojima su učestvovali naši učeniciprošle školske godine, svoj doprinos dali su i snimanju edukativne emisije ,,Do Do Skala” u produkciji Redakcije programa za djecu Televizije Crne Gore.

Na klaviru predstavile su se Iva Nikčević (klasa: Irma Marković), Iva Drekalović i Nikolina Cimbaljević (klasa: Anka Asanović), na violini Mateo Nicaj (klasa: Ana Perazić) i Una Usančević (klasa: Neda Tadić), na gitari Anja Janičić (klasa: Bojana Brajović), na flauti Anika Pavićević (klasa: Boris Nikčević), na saksofonu Teodor Jovanović (klasa: Milutin Barbul), na horni Ksenija Andrijašević (klasa: Maša Tulić), na harmonici Hristina Merdović, Relja Ćetković i Nemanja Boljević (klasa: Irena Merdović).

Kroz deset epizoda ove emisije, gledaoci će imati priliku da se upoznaju sa osnovnim muzičkim pojmovima, kompozitorima, instrumentima i muzičkim žanrovima. Svaka epizoda nosi prigodan naziv: 1. Zvuk i ritam, 2. Porodica muzičkih instrumenata, 3. Glas i pjevanje, 4. Orkestri, 5. Kompozitori, 6. Korak i ples, 7. Žanrovi, 8. Moć muzike, 9. Filmska muzika, 10. Još nešto o zvuku.

Emisija se emituje naPrvom program TVCG u terminima: četvrtak u 18:50 i nedjelja (repriza) u 17:00 časova.

Učestvovanjem u realizaciji ovakve emisije, naša škola je još jednom podržala edukaciju mladih putem medija.

Trejler možete pogledati ovdje.

Posted in Najave | Comments closed

Peti Podgorica art festival

Peti, već tradicionalni, Podgorica art festival – Paf održao se od 18. do 22. septembra 2019. godine, a naša škola je i ove godine uzela učešće na ovom značajnomfestivalu.

Prvog dana festivala, 18. septembra, jazz duo, kojeg čine učenici gitarskog odjeska Matija Đukić i Anja Petričić, i jazz duo učenika klavirskog odsjeka, u sastavu Manja Radoičić i Ljubica Šoljaga, nastupili su na Otvorenoj sceni Festivala na platou ispred spomenika Marku Miljanovu.

Nastavnici jazza-a, Milorad Jovović i Enes Tahirović pripremili su učenike za ovaj nastup, a publika je imala priliku da uživa u zvucima poznatih jazz standarda.

Dva dana kasnije, 20. septembra, balerine naše škole u saradnji sa baletskom grupom “Allegro”, prikazale su koreobajku ..Probuđena ljepotica”. Koreografiju za ovaj kreativan baletski nastup pripremila je nastavnica Viktorija Strugar.

PAF, kao intedisciplinarni festival, koji okuplja umjetnike Crne Gore i regiona, ove godine okupio je oko 400 učesnika i izlagača. Njegov obim i jedinstveni karakter daje veliki značaj promociji kutlure i istovremno pruža afirmaciju učesnicima. Organizatori Festivala podržali su rad naših učenika donacijom klavijature, koja je od velikog značaja za lakšu realizaciju nastupa naših učenika na otvorenim scenama.

Posted in Ostalo | Comments closed

Upis vanrednih učenika

Upis vanrednih učenika u II, III i IV razred srednje muzičke i baletske škole obaviće se od srijede (02. oktobar) do petka (04. oktobar) u kancelariji sekretara od 08:30 do 13:30.

 

Posted in Ostalo | Comments closed

Evropski dan saradnje u Podgorici

Na poziv Kancelarije za evropske integracije, učenici naše škole učestvovali su u manifestaciji Evropski dan saradnje.

U ovom dvodnevnom događaju, naši učenici nastupili s utokom prvog dana manifestacije 30. septembra na ljetnjoj pozornici ispred Dvorca Petrovića na Kruševcu. Ženski hor Srednje muzičke škole ,,VasaPavić” otvorio je manifestaciju intoniranjem crnogorske himne i himne evropske unije – ,,Ode radosti”, pod dirigentskim vođstvom m rZojeĐurović, direktora Škole, nakon čega su govorili glavni pregovarač Aleksandar Drljević, državni sekretar u Ministarstvu prosvjete Aleksandar Mitrović i zamjenica šefa Sektora za saradnju u Delegaciji Evropske unije u Crnoj Gori Odrone Urbonavićute.

Osim nastupa hora, program je upotpunio jazz band Škole, koga čine nastavnici Milorad Šule Jovović (gitara), Enes Tahirović (klavir) i učenici, gitaristi, Matija Đukić i Anja Petričić.

Posted in Ostalo | Comments closed

Srednje muzičko i baletsko obrazovanje – Prijemni ispit za vanredne učenike

Muzički izvođač – klarinetista

 

Posted in Ostalo | Comments closed

Upis vanrednih učenika u I razred srednje škole

Prijava na Konkurs za upis vanrednih učenika u I razred srednje škole obaviće se od ponedjeljka do srijede (23-25.09.) kod sekretara škole u periodu od 08:30 do 14:00.

Prijemni ispit (provjera posebne nadarenosti odnosno sposobnosti) obaviće se u petak (27.09.) u 13:00.

 

Posted in Ostalo | Comments closed

Svečanost povodom otvaranja Srednje mješovite škole u Golubovcima

U znak podrške otvaranju Srednje mješovite škole u Golubovcima 06. septembra, ženski hor Srednje muzičke škole ,,Vasa Pavić“, pod dirigentskim vođstvom mr Zoje Đurović, direktorice Škole, otvorio je svečanost intoniranjem crnogorske himne.

Kao i uvijek, i ovog puta se direktorica Đurović odazvala pozivu Ministarstva prosvjete Crne Gore i sa svojim učenicama upriličila izvođenje himne kakvo dolikuje našoj Školi i ozbiljnosti ovakvih događaja.

 

Posted in Ostalo | Comments closed

Obavještenje za učenike PJ Danilovgrad-a

Obavještavamo učenike I razreda devetogodišnjeg muzičkog obrazovanja da će predmet Muzička početnica pohađati kod nastavnice Kaće Šćekić.

Raspored mogu preuzeti u ponedjeljak (02. septembar) od 17 do 19 sati i utorak (03. septembar) od 09 do 12 sati u učionici br. 1.

Posted in Ostalo | Comments closed

I razred devetogodišnjeg muzičkog obrazovanja

Obavještavamo učenike I razreda devetogodišnjeg muzičkog obrazovanja da će predmet Muzička početnica pohađati kod nastavnice Kaće Šćekić.

Raspored mogu preuzeti u ponedjeljak (02. septembar) od 17 do 19 sati i utorak (03. septembar) od 09 do 12 sati u učionici br. 1.

 

Posted in Ostalo | Comments closed