Ana Perazić

Rodjena je u Beogradu, gdje je završila osnovno obrazovanje i srednju muzičku školu „Stanković“. Tokom školovanja bila je član Filharmonije mladih „Borislav Pašćan“ i Kamernog orkestra Srpskog lekarskog društva. Diplomirala je na Muzičkoj akademiji u Titogradu sa visokim prosjekom i nagradom Opštine za najboljeg studenta. Već na početku studija zaposlila se kao violinista u Simfonijskom orkestru RTCG. Kasnije je, uz rad, završila i Filološki fakultet u Nikšiću, odsjek Engleski jezik i književnost. Član je MENSA-e. Udata je i ima dvoje djece i svi u porodici su muzičari.

U Muzičkoj školi „Vasa Pavić“ radi od 2002. godine, najprije kao honorarni profesor, a sada je u stalnom radnom odnosu. Osim toga, svira u Crnogorskom Simfonijskom orkestru, u grupi I tutti violina. Smatra da to zahtijeva mnogo vremena, ali ujedno predstavlja i neprocjenjivo iskustvo za jednog muzičara.

Na državnim takmičenjima njeni učenici osvajaju značajne nagrade. Ipak, kao najvažnije ciljeve u radu sa djacima svih uzrasta smatra to što oni rado dolaze u muzičku školu i tu kvalitetno i zanimljivo provode vrijeme. Želi da im taj kompleksan zanat i umjetnost sviranja na violini približi kroz igru, razgovor i šalu ali i ukaže da je rad individualni rad neophodan za uspešno bavljenje sviranjem. Oni najbolji će, možda, postati profesionalni muzičari. Ostali će, svakako, nakon diplomiranja u muzičkoj školi biti mnogo šire obrazovani i sa razvijenim radnim navikama, ljubitelji muzike.

Vrijeme rada sa učenicima:

  • ponedeljak: 16:00-19:15
  • utorak: 16:30-19:45
  • srijeda:  13:00-16:45
  • četvrtak: 10:55-12:45, 17.30-19:15
  • petak: 10:55-16:10