Majstorska radionica – Aleksandar Arsić

Na poziv Muzičkog centra Crne Gore, u petak, 12. aprila Aleksandar Arsić, prvi trubač Crnogorskog simfonijskog orkestra održaće radionice za učenike Umjetničke škole za muziku i balet „Vasa Pavić“. Od 15 do 20 časova, prof. Arsić će raditi sa učenicima osnovne i srednje škole, koji pohađaju odsjek Truba. Ovom radionicom, saradnja između Muzičkog centra Crne Gore i naše škole se uspješno nastavlja.

Aleksandar Arsić (Beograd, 1983.) diplomirao je i magistrirao trubu na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu 2008. godine, a do 2011. godine završio je i specijalističke studije na smjerovima truba solo i kamerna muzika. Usavršavao se kod čuvenog soliste Maurice Andrea. Učestvovao je na majstorskim kursevima kod poznatih pedagoga, među kojima se mogu izdvojiti: Eric Aubier, Reinhold Friedrich, Gabor Boldotzki, Mark Schrello, Edward Tarr i Luis Gonzalez Marti. Dobitnik je preko dvadeset nagrada na domaćim i međunarodnim takmičenjima, među kojima su: Concours Europen d’Interpretation Musicale, Jenuesse Musicales i Concours de Musica Benidorm. Kao solista nastupa od svoje šesnaeste godine i učestvovao je na sljedećim festivalima: BEMUS, BELEF, A-Tempo, Mokranjčevi dani, VG Brass, Kotor Art, Sarajevska zima, Sarajevo Jazz fest, itd. Svirao je u Francuskoj, Italiji, Španiji, Austriji, Njemačkoj, Mađarskoj, Rumuniji, Hrvatskoj, Švajcarskoj i SAD.

Stalni je gostujući član ansambla New Trinity Baroque (SAD) gdje svira na historijskim instrumentima (barokna truba), sa kojim je nastupao i kao solista. Takođe, član je i internacionalnog kvinteta Busina Brass u kojem nastupa sa eminentnim umjetnicima iz zemalja regiona (Hrvatska, Slovenija, Mađarska, Rumunija). Kao honorarni muzičar sarađuje sa orkestrom Beogradske opere, Simfonijskim orkestrom RTS-a, Vojvođanskim simfoničarima, Operom Madlenijanum, Beogradskom filharmonijom, Simfonijskim orkestrom Makris, Gwinnett Ballet Theatre (SAD), a u periodu od 2006. do 2008. godine bio je gostujući prvi trubač Sarajevske filharmonije. Od 2007. godine solista je i prvi trubač Crnogorskog simfonijskog orkestra sa kojim je do sada svirao na preko 300 koncerata samo u Crnoj Gori. Ovim je zaslužio i stekao znanje istaknutog umjetnika, te je od 2014. godine angažovan kao profesor trube na Muzičkoj akademiji na Cetinju.

This entry was posted in Najave. Bookmark the permalink. Both comments and trackbacks are currently closed.